Jackie Arklöv förflyttas pga olämplig relation

Livstidsdömde Jackie Arklöv har förflyttats från Anstalten Borås till Storboda, efter anklagelser om en olämplig relation med en anställd. Om det gäller en vakt, lärare eller annan typ av anställd, framgår inte av den info jag fått. Inte heller om det gäller en kärleksrelation eller bara vänskap. Oavsett ifrågasätter jag begreppet “olämplig relation”. Efter att ha suttit med Jackie vid ett par tillfällen genom åren, tror jag inte han skulle riskera problem genom exempelvis en kärleksrelation med en vakt. Klart jag kan ha fel, men samtidigt kan Kriminalvården vara överkänsliga. Sitter man på en och samma anstalt/ avdelning under flera år, utvecklas någon typ av relation med några vakter, det är oundvikligt. Vissa sköter helt enkelt sitt jobb bättre och då pratar man hellre med dom. Var gränsen för olämplig relation går är flytande och kan tyvärr användas godtyckligt.