Att vänta är tortyr

Jag är både uttråkad och rastlös. Egentligen har jag jobb att göra, men orkar inte ta itu med det. Vill bara att den 24 februari ska anlända så att jag får veta vad Örebro tingsrätt har beslutat. Efter mer än 17 år och 4 månader i fängsligt förvar borde jag ha vant mig vid att vänta. Vanligtvis är mitt tålamod nästan oändligt, men just nu är mina förväntningar och förhoppningar på att få mitt straff tidsbestämt skyhöga, något som gör att den korta tid som återstår till den 24:e känns som en evighet. Även om tortyr är ett för starkt ord, så är dagarna som långsamt passerar tortyrliknande, i alla fall upplever jag dem så. Eller egentligen inte, men lite jobbigt är det allt. Att vänta på ett beslut som avgör hela min framtid gör det svårt för mig att koncentrera mig på studier och annat. Istället går tankarna till allt som kanske blir verklighet inom kort: egna permissioner, få träffa vänner och familj utan vakter, kunna umgås med min underbara flickvän ute i det fria, bara tanken på att få ett frigivningsdatum fastställt får mig att fyllas av euforiska känslor.