Män utan nåd

En kriminalroman som bygger på ett verkligt fall

"Män utan nåd" är inte som andra böcker och det som framförallt skiljer den från mängden är att vi skrev den medan vi själva avtjänade var sitt fängelsestraff. Detta är alltså första gången som en kriminalroman publiceras av författare som sitter på en högsäkerhetsanstalt. Allt ifrån första utkastet till det sista finliret har skrivits i våra celler på anstalten Tidaholm. Våra egna erfarenheter silas genom romanen och färgar såväl berättelsen som språket. Vår idé var att låta boken utgå från ett verkligt fall. "Män utan nåd" är därför baserad på de händelser som drabbade en av våra medfångar och vi gör hänvisningar till en rad offentliga dokument med korrekt angivna diarienummer. Trots att vår thriller är delvis fiktiv, så kommer vi alltså att avslöja illgärningar som har begåtts av maktens män. Och den som väljer att läsa boken kommer att få en helt ny bild av det svenska samhället och rättssystemet.

Vi är ute i ett angeläget ärende, tar sats i verkligheten och väver kring detta flera spännande historier. Läsaren lotsas in bakom kulisserna i den kriminella världen på ett sätt som ingen annan svensk författare tidigare har lyckats med. Utifrån 35 års sammanlagda erfarenheter av rättssystemet, kriminalitet och livet i fängelse vet vi hur samhällets skuggsida ser ut och vilka regler som gäller i den undre världen. Denna kunskap väljer vi nu att dela med oss av till våra läsare.

För ett smakprov, klicka här.

Och för att hitta bästa priset på bokfynd.nu, klicka på denna länk.

Recensioner

"Det är en bra grundintrig. Händelserikt, spännande och lättläst ... en godkänd debut."
Per Erik Tell - Kristianstadsbladet, juni 2012


"Män utan nåd har allt en spänningsroman ska ha. Den är bra uppbyggd och spänningen håller i sig. Boken visar ett Sverige av idag ... Men trots allt, trots Ania Sepps mödor att stoppa utvisningen - helt enkelt genom att hänvisa till lagen - utvisas Amani. Avsnittet om hans utvisning får mig att må fysiskt illa. Det är inget fantasiscenario, Nilsson och Larancuent har utgått från ett verkligt fall, det som hände bokens Reza Amani, hände en tidigare medfånge till dem. Det är inte allt för ofta det händer, att jag fastnar i en bok som jag inte vill släppa. Män utan nåd tillhör den ovanliga skaran. Den är välskriven. Den har ett driv, den är spännande och den berör. Det finns bara en sak att säga - läs den!" 
Marita Wass - Skaraborgs läns tidning, maj 2012


"... skriver bra gör de. Nilsson och Larancuent. Båda är gravt belastade brottslingar som använt sina långa fängelsetider till att läsa in akademiska examina, dock ej i svenska, varför någon av dem måste vara en naturbegåvning som skribent. Kanske båda. Båda har tillbringat tid tillsammans med bokens ´Reza Amani´på Tidaholmsanstalten och har sedan följt hans fall genom instanserna. Så långt autentiskt. Författarna beskriver dessutom hans ångest inför utvisningen till Iran på ett psykologiskt trovärdigt sätt."
Christer B Johansson - Tidningen Kulturen, april 2012


"Styrkan ligger definitivt i samhällskritiken ... här får man en deckare med lite Lagens Änglar-känsla istället och jag påminns om hur mycket jag gillade den serien när det begav sig. Sammanfattningsvis är Män utan nåd en spännande historia med bra driv, jag kan definitivt tänka mig att läsa en fortsättning om författarna lyckas hitta en lika tankeväckande grundhistoria."
Helena - bokbloggare, Fiktiviteter, juni 2012


"... det kan inte undgå någon läsare att de brinner för sin sak och att syftet med romanen är att belysa ett fall till vilken de har personliga kopplingar ... För jag tror inte vi har sett advokatbyrån Feldt & Partners för sista gången. Och jag kommer inte att ha något emot att åter träffa advokat Feldt, utredare Witt eller receptionisten Swahn."
Oscar Rooth - Dagensbok.com, 23 juli 2012


"Detta gör Nilsson & Larancuents bok till något speciellt. Att överhuvudtaget färdigställa en över 300 sidor lång kriminalroman är en bedrift i sig, att dessutom göra det i ett säkerhetsklassat fängelse med alla de restriktioner som finns gör deras prestation till en bragd."
Joakim Gade - Para§raf, nov 2012


"Det är hårt, rått och outhärdligt spännande. Samtidigt är det chockerande läsning, för man vet att många av de hemska saker som händer i boken faktiskt har hänt på riktigt."
Anna Svensson-Eriksson - bokrecension.se, maj 2012