Med döden som skugga

Kriminalroman skriven av före detta kriminella 

Flera ouppklarade mord gäckar polisen. De har ett samband. Varje offers liv släcks genom att hjärtat punkteras med ett kryss, en markering som enligt de psykologiska experterna visar att den mördade kvinnan inte längre anses älskvärd. Media döper förövaren till "kärleksbödeln" eftersom motivet ser ut att handla om gärningsmannens förvridna passion för sitt offer.

Jessica Fox är kvinnan som lyckas undkomma att bli ett i raden av offer. Men dödshoten mot henne upphör inte: kärleksbödeln tycks inte acceptera sitt misslyckande och jakten på Jessica fortsätter. Polisen försöker göra sitt jobb, men klarar inte av att skydda henne. Istället tar Jessicas styvfar Cesar Rex, som leder en kriminell organisation, över beskyddet. Men den mäktige gangsterbossen ser inte heller ut att kunna eliminera kärleksbödeln.

"Med döden som skugga" är författarduon Nilsson & Larancuents andra kriminalroman. Efter "Män utan nåd", om den utvisningshotade iraniern, kommer nu denna helt fristående berättelse med nya personer.

Bästa pris på boken kan hittas via bokfynd.nu på denna länk.

Recensioner

"För min del är det den bästa seriemördarkrimare som jag har läst ... Nilsson & Larancuent har skapat ett djup hos karaktärerna, man känner till och med empati för den vapenhandlande Cesar Rex. Men framförallt det om sida efter sida av adrenalinstin spänning och jag kan utlova en upplösning som även får den mest inbitna deckarfantasten att bli förvånad."
Joakim Gade - nr 1, Biblioteket i fokus 2014


"Det är skickligt konstruerat, det är mycket spännande, det finns ett driv i berättelsen som gör att man gärna vänder sida."
Nisse Scherman - DAST Magazine, aug 2013


"Tempot är högt, stilen är befriande rak och utan de traditionella klyschor som brukar finnas på poliser och skurkar. Båda kategorierna innehåller bra och goda sidor."
Alf Ehn - Skaraborgs Allehanda, 12 juli 2013


"Själva mordgåtan har viss finess och håller ordningsmakt och läsare på halster hela vägen till slutet. Vid sidan av bokens underhållningsvärde ligger en del uppfriskande samhällskritik av poliskår och samhällets inställning till bättringsvilliga brottslingar."
Johan Odén - Btj, juli 2013


"Allt leder till ett oväntat och fantasifullt avslut, där misstankarna rullat runt några varv på olika personer ... vi får en del bra bilder av den undre världen, av mediedrev och den press och de påtryckningar som drabbar polisen vid svåruppklarade fall ... visst finns här läsvärda sekvenser och det brakar på i ett högt tempo.
Lars Jonsson - Tidningen Kulturen, 25 juni 2013